Meer resultaten voor Zoekmachine

Zoekmachine
Lijst van zoekmachines Wikipedia.
AltaVista oude zoekmachine tegenwoordig gebaseerd op Yahoo! Bing zoekmachine van Microsoft de opvolger van MSN Live Search. Delicious social bookmarking zoekmachine van Yahoo! DuckDuckGo privacygerichte metazoekmachine die informatie uit verschillende bronnen combineert. Exalead zoekmachine uit Frankrijk. Google zoekmachine uit de Verenigde Staten. Ixquick privacygerichte metazoekmachine uit Nederland. Lycos de eerste zoekmachine uit 1994. Startpage privacygerichte zoekmachine uit Nederland. Metazoek en clustering machines bewerken. Een metazoekmachine is een zoekmachine waarmee een internetgebruiker een zoekopdracht in één keer bij meerdere zoekmachines kan opgeven. De resultaten van deze verschillende zoekmachines worden gecombineerd en gepresenteerd aan de gebruiker in één overzicht. A9.com Internationale metazoekmachine van Amazon.com.
Zoekmachine Classificaties 3 type zoekmachines.
We spreken dan ook over classificaties een verdeling in 3 soorten zoekmachines. Primair secundair en doelgericht. Een primaire zoekmachine is een zoekmachine die je te binnenschiet als je er nu een paar moet opnoemen. Bijvoorbeeld Google Yahoo Bing en Ask. Grote bekende namen van belangrijke zoekmachines. Primaire zoekmachines zijn goed voor het merendeel van de bezoekers op je site. De primaire zoekmachines zijn allemaal een beetje verschillend van elkaar en iedereen heeft zo zijn voorkeur. Lycos was vroeger een veel gebruikte grote zoekmachine maar op dit moment gebruiken veel mensen Google. Ook bieden primaire zoekmachines andere diensten aan zoals bijvoorbeeld Hotmail/live.com of Google Maps.
Handleiding Hoe werkt een zoekmachine? EdWords.nl Search Marketing Blog.
Hoe werkt een crawler based zoekmachine? Er zijn verschillende soorten zoekmachines te weten een crawler based zoekmachine een subject directory zoekmachine en een meta zoekmachine. Een zoekmachine gebaseerd op een crawler slaat een kopie van het world wide web op in een database de index. Na een zoekopdracht worden de zoekresultaten vanuit de index op relevantie gerangschikt. De bekendste en meest gebruikte crawler based zoekmachine is Google. Subject directories zijn online gidsen met een verzameling links per onderwerp die handmatig worden bijgehouden. Het bekendste voorbeeld in Nederland is Startpagina.nl. Onder subject directories vallen ook gespecialiseerde zoekmachines beter bekend als verticale zoekmachines.
Zoekmachine Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Zoekresultaten van de opensource zoekmachine Openwebspider. Een zoekmachine is een computerprogramma waarmee men informatie kan zoeken in een bepaalde collectie dit kan een bibliotheek het internet of een persoonlijke verzameling zijn. Zonder nadere aanduiding bedoelt men tegenwoordig meestal een webdienst waarmee met behulp van vrije trefwoorden volledige tekst full text kan worden gezocht in het gehele wereldwijde web. In tegenstelling tot startpagina s of webgidsen is er geen of zeer weinig menselijke tussenkomst nodig het bezoeken van de webpagina's en het sorteren van de rangschikkingen gebeurt met behulp van een algoritme. Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine andere populaire zoekmachines zijn Yahoo!
Zoek.nl De Nederlandse zoekmachine sinds 1996.
Hoe werkt een zoekmachine? SEOguru.
Zoekmachines bestaan uit twee delen. Aan de ene kant de zoekmachine zelf die u gewend bent te raadplegen als u op het Internet iets wilt zoeken. Voorbeelden hiervan zijn Google Altavista Yahoo Bing Ilse etc. U gaat naar de betreffende zoekmachine-site typt uw zoekwoord of combinatie van zoekwoorden in en vervolgens verschijnt een waslijst van sites die volgens de betreffende zoekmachine voldoen aan uw zoekopdracht.
Ilse. Ilse.
Ilse TBD
JouwZoekmachine Veilig zoeken op internet voor kinderen en jongeren.
Veilig internetten voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar. Betrouwbare zoekresultaten op leesniveau.
Wat is een zoekmachine? Marketingtermen.nl.
Een zoekmachine is een interactieve website die gebruikers in staat stelt om door middel van een zoekopdracht resultaten op het internet te vinden. Voor de meeste internetgebruikers vormt de zoekmachine het begintpunt in de zoektocht naar informatie op het wereldwijde web. Zoekmachines als Google en Bing brengen met speciale programma's ook wel robots of spiders continu het internet in kaart op zoek naar nieuwe informatie. Webpagina's en hun content worden hierbij toegevoegd aan een database die ook wel index wordt genoemd wat een soort register van het web oplevert.
9 zoekmachines om te ontsnappen aan Google Computerworld.
Het is echter overkill om het hier opnieuw over de misstappen van Google te gaan hebben. Laten we voor de verandering in de keuken van de alternatieve zoekmachine kijken. Want ondanks dat het gros ervan bij lange na niet in de buurt komt van het predicaat Google-concurrent zijn er duidelijk pogingen om de Google-monopolie te breken. Er zijn meerdere soorten alternatieve zoekmachines. Die kan je op meerdere manieren indelen. Op oud of nieuw. Wel of niet open-source. Privacyvriendelijk of juist niet. Gebruik makend van hun eigen zoektechniek of die meerdere zoekmachines combineren. Hieronder een selectie uit de gevestigde opkomende en opvallende zoekmachines. We richten ons alleen op algemene zoeksites die goed bruikbaar zijn in Nederland.

Contacteer ons