Op zoek naar Zoekmachine?

Zoekmachine
Lijst van zoekmachines Wikipedia.
AltaVista oude zoekmachine tegenwoordig gebaseerd op Yahoo! Bing zoekmachine van Microsoft de opvolger van MSN Live Search. Delicious social bookmarking zoekmachine van Yahoo! DuckDuckGo privacygerichte metazoekmachine die informatie uit verschillende bronnen combineert. Exalead zoekmachine uit Frankrijk. Google zoekmachine uit de Verenigde Staten. Ixquick privacygerichte metazoekmachine uit Nederland. Lycos de eerste zoekmachine uit 1994. Startpage privacygerichte zoekmachine uit Nederland. Metazoek en clustering machines bewerken. Een metazoekmachine is een zoekmachine waarmee een internetgebruiker een zoekopdracht in één keer bij meerdere zoekmachines kan opgeven. De resultaten van deze verschillende zoekmachines worden gecombineerd en gepresenteerd aan de gebruiker in één overzicht. A9.com Internationale metazoekmachine van Amazon.com.
Google eens via een alternatieve zoekmachine TransIP.
ook gesponsorde berichten zien. Het is even zoeken maar ook Yahoo! geeft je via de opt-outfunctie de mogelijkheid om je uit te schrijven voor advertenties die zijn gebaseerd op je interesses. Kan een zoekmachine duurzaam zijn? De milieuvriendelijke zoekmachine Ecosia laat niet alleen al hun servers op groene stroom draaien maar schenkt 80% van hun inkomsten aan het Wereld Natuur Fonds voor bescherming van het regenwoud. Die inkomsten komen voornamelijk binnen via advertentieopbrengsten. Die advertentieopbrengsten komen logischerwijs uit data die verzameld wordt vanuit jouw zoekgedrag en gegevens. Ondanks hun groene hart gaat Ecosia dus wel vrij ruimdenkend om met je privacy. In hoeverre de zoekmachine ook echt duurzaam is daar kun je vraagtekens bij plaatsen. De zoekmachine gebruikt namelijk zoekresultaten van andere zoekmachines zoals Bing.
Wat is een zoekmachine? Marketingtermen.nl.
Een zoekmachine is een interactieve website die gebruikers in staat stelt om door middel van een zoekopdracht resultaten op het internet te vinden. Voor de meeste internetgebruikers vormt de zoekmachine het begintpunt in de zoektocht naar informatie op het wereldwijde web. Zoekmachines als Google en Bing brengen met speciale programma's ook wel robots of spiders continu het internet in kaart op zoek naar nieuwe informatie. Webpagina's en hun content worden hierbij toegevoegd aan een database die ook wel index wordt genoemd wat een soort register van het web oplevert.
Zoekmachine Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Zoekresultaten van de opensource zoekmachine Openwebspider. Een zoekmachine is een computerprogramma waarmee men informatie kan zoeken in een bepaalde collectie dit kan een bibliotheek het internet of een persoonlijke verzameling zijn. Zonder nadere aanduiding bedoelt men tegenwoordig meestal een webdienst waarmee met behulp van vrije trefwoorden volledige tekst full text kan worden gezocht in het gehele wereldwijde web. In tegenstelling tot startpagina s of webgidsen is er geen of zeer weinig menselijke tussenkomst nodig het bezoeken van de webpagina's en het sorteren van de rangschikkingen gebeurt met behulp van een algoritme. Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine andere populaire zoekmachines zijn Yahoo!
Zoek.nl De Nederlandse zoekmachine sinds 1996.
zoekmachine Engelse vertaling bab.la Nederlands-Engels woordenboek.
Duits Turks Duits Turks. Spaans Frans Spaans Frans. Spaans Italiaans Spaans Italiaans. Spaans Portugees Spaans Portugees. Italiaans Frans Italiaans Frans. Italiaans Roemeens Italiaans Roemeens. Pools Russisch Pools Russisch. Nederlands-Engels vertaling voor zoekmachine. NL zoekmachine Engels vertaling. more_vertical In feite zou de ultieme zoekmachine slim moeten zijn. open_in_new Link naar bron. warning Vraag om herziening. And in fact the ultimate search engine would be smart. Summize bouwde een Twitter zoekmachine. open_in_new Link naar bron. warning Vraag om herziening. Summize built a Twitter search engine. Ecosia is een internet zoekmachine. open_in_new Link naar bron. warning Vraag om herziening.
Ilse. Ilse.
Ilse TBD
9 zoekmachines om te ontsnappen aan Google Computerworld.
Het is echter overkill om het hier opnieuw over de misstappen van Google te gaan hebben. Laten we voor de verandering in de keuken van de alternatieve zoekmachine kijken. Want ondanks dat het gros ervan bij lange na niet in de buurt komt van het predicaat Google-concurrent zijn er duidelijk pogingen om de Google-monopolie te breken. Er zijn meerdere soorten alternatieve zoekmachines. Die kan je op meerdere manieren indelen. Op oud of nieuw. Wel of niet open-source. Privacyvriendelijk of juist niet. Gebruik makend van hun eigen zoektechniek of die meerdere zoekmachines combineren. Hieronder een selectie uit de gevestigde opkomende en opvallende zoekmachines. We richten ons alleen op algemene zoeksites die goed bruikbaar zijn in Nederland.
StartPage Web Zoek.
Privacyvriendelijk zoeken vinden en surfen. Ontvang zoekresultaten van Google met een perfecte bescherming van je privacy. StartPage brengt het beste van twee werelden samen. Daarom doen we dat! Kies voor een privacyvriendelijke zoekmachine. Google rangschikt voor elke zoekopdracht de beste resultaten en is veruit de meest gebruikte en best gewaardeerde zoekmachine ter wereld. Helaas ben je als gebruiker voor Google volledig transparant net als al je activiteiten op het internet. Het internet geeft je toegang tot de wereld maar de wereld krijgt daarmee ook toegang tot jou! De oplossing is StartPage een privacyvriendelijke zoekmachine. Iedereen heeft recht op privacy. Sinds 2006 strijden we vanuit een rotsvaste overtuiging voor veilig internet. We bieden een zoekmachine die niet verdient aan jouw gegevens maar gewoon doet wat het moet doen.
JouwZoekmachine Veilig zoeken op internet voor kinderen en jongeren.
Veilig internetten voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar. Betrouwbare zoekresultaten op leesniveau.

Contacteer ons